Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület
Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Pf.: 491. Kazinczy u. 6/1.
Alapítás éve: 2000.
Adószám: 18383142-1-04
Forma: Közhasznú egyesület
Telefon: (70) 585-7551, (70) 502-2103
Fax: -
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:http://mi-ertunk.fw.hu
Képviselő: Mező Andrea elnök

Egyesületünk alacsonyküszöbű, illetve az ártalomcsökkentés(harm reduction/minimalization) modelljét és módszereit használó szolgáltatásokat nyújt elsősorban Békés Megye területén, amely egybevág a “Nemzeti Stratégia a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében” című dokumentumban foglaltakkal.
2006. januártól, a Szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátást nyújtunk Békéscsabán és kistérségében, 2008. évtől Orosháza város területén egy újabb alacsonyküszöbű szolgáltatásunkat indítottuk el.
Egyéni és csoportosformákban segítettük a célcsoportjainkat, tűcsere programokat valósítunk meg, utcai megkereső programokat, bulisegély szolgálatotműködtetjük több szórakozó helyen. Amegkereső programokkal hozzásegítjük a szakembereket a szenvedélybetegek minél szélesebb körben való eléréséhez.
Ártalomcsökkentő tevékenységeket, ellátást végző szervezetként egyedülállóak vagyunk Békéscsabán. 
A MI-ÉRTÜNK Konzultációs Központ, Békéscsaba és a MI-ÉRTÜNK „KontaktPont”, Orosháza programjai nyitottak, az intézményi ellátást igénybe nem vevő személyek számára is hozzáférhetőek. A programban 2008. évben a kedvezményezett ellátottak száma, 400 fő volt, a potenciális célcsoport száma ennek közel ötszöröse, 2000 fő volt.
A kezelésben lévő szenvedélybetegek, csak a „jéghegy csúcsa, tapasztalataink szerint, a dependencia elterjedtsége és látenciája markáns méreteket ölt. Ebből is szükségét látjuk a megkereső és ártalomcsökkentő szolgáltatások biztosítását Békés megye területén. Az ártalomcsökkentő programjainkkal elérhettük az úgynevezett rejtett drogfogyasztó populációt is, a drogfogyasztók csoportjánál az ártalomcsökkentő programok hatással voltak a veszélyes droghasználati magatartásformák megváltoztatására, például: tűcsere program, és lehetőség adódott az elért szerhasználók kezelőintézménybe történő “terelésére”.
Prevenciós feladatokat látunk el, iskolákban, kollégiumokban. A Linamar Hungary Rt-nél munkahelyi komplex megelőző programban veszünk részt három éve.Feladataink közé tartozik akortárssegítők képzése, koordinációja, mentálhigiénéjük ápolása.
 „Élmény színház” programunk (rögtönzés technikák) működik 14-21 korosztály részére.Prevenciós és önismereti céllal kétkiadványt adunk ki(országos terjesztés)”Te” és „Ti” címekkel 2008. áprilisban.
Támogatjuk és működtetjük az önsegítő csoportokat (A.A, N.A, Hozzátartozói –Al-Anon- csoport.
Étkezési és testképzavar témában „Egészséges LÉTVÁGY” címmel csoportunk indult felnőttek számára 2009. februárban, serdülők számára 2009. áprilisban.
A szolgáltatás igénybevétele önkéntesen, térítésmentesen és anonim módon igénybe vehetők igénybe.
A programjaink célcsoportjai: kiemelt célcsoport: veszélyeztettek, veszélyes szerhasználatot folytató populáció (intravénás szerhasználók, halmozottan hátrányos helyzetűek, gyermekkorú szerhasználók, prostituáltak) tovább tágítva, végső soron minden olyan személy, aki nem képes, vagy nem hajlandó pszichoaktív-anyagok használatával felhagyni élete egy hosszabb, illetve rövidebb időszakában. A programok elsősorban 14-35 éves korosztálynak, de törekszünk arra, hogy minél szélesebb populációt vonjunk be a programokba (rejtett droghasználat jelensége okán) abszolút értelemben vett alacsony küszöbű (ingyenes és anonim) szociális és tanácsadás jellegű szolgáltatások minél szélesebb populáció számára (prevenciós hatás érvényesülése érdekében).
 
Tisztelt Adózó!
Adójának felajánlása esetén egyesületünk a következő tevékenységekre, szolgáltatásokra fordítaná a beérkező összeget:
 
  • A Szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára, Békés Megye területén nyújtott, alacsonyküszöbű-közösségi ellátásunk működési költségeire.
  • Egészségfejlesztő, egészséges életre nevelő komplex megelőző programjaink megvalósítására.
  • Kortárs segítők és önkéntes segítők képzésére, a velük kapcsolatos koordinációs feladatok ellátására.
  • Étkezési és testképzavaros (elhízás, anorexia, bulimia) gyermekek és fiatalok számára tervezett programunk megvalósítására.
  • Pénzügyi-számviteli ügyintézőnk munkabérére.
 
Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület