Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete
Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete PDF Nyomtatás E-mail
5700 Gyula, Késmárki u. 26/A.
Alapítás éve: 1989.
Adószám: 19059442-1-04
Forma: Közhasznú egyesület
Telefon: (66) 468-194
Fax: (66) 468-194
Web: -
Képviselõ: Herczegné Szabó Marianna

Egyesületünk legfontosabb mûködési tevékenységi:
Egyesületünk 1998. január 1. óta, mint közhasznú szervezet működik. Tagjaink a Békés Megyében élő sclerosis multiplex betegségben szenvedő emberek. Taglétszámunk jelenleg 102 fő. Közülük 26 fő kerekes székes, 3 fő ágyban fekvő, a többi beteg többé-kevésbé járóképes. Van, aki járókerettel, illetve bottal közlekedik.
A sclerosis multiplex (röviden SM) a fiatal felnőttkor egyik leggyakoribb idegrendszeri megbetegedése. Az ismeretlen eredetű betegség a központi idegrendszert károsítja oly módon, hogy az idegeket borító velőshüvelyt (myelint) pusztítja. Ennek következtében az érintett idegpályákban ingervezetési blokk alakul ki. A tünetek rendkívül változatosak, felléphet látóideg gyulladás, zsibbadás, kettős látás, végtaggyengeség, mozgáskoordinációs zavar, vizelettartási nehézség, szexuális diszfunkció, hangulati labilitás, kóros fáradékonyság. Gyógyítása nem, csak a tüneti kezelés, illetve a betegség progressziójának lassítása lehetséges csupán. Célunk: a szociális háló részeként működve lelki, szociális, egészségügyi és anyagi segítséget nyújtani a rászorulóknak. Ennek érdekében a következő tevékenységeket folytatjuk: a rehabilitációhoz szükséges eszközök biztosítása, folyamatos telefonos kapcsolattartás a betegekkel, oktatás, ismeretterjesztés, felvilágosítás, programok, rendezvények, klubfoglalkozások, kirándulások szervezése, betegeink szállítása rendezvényekre, orvosi kezelésre, gyógy üdültetés megszervezése.

Tisztelt Adózó!
Adójának felajánlása esetén szervezetünk a következő tevékenységekre, szolgáltatásokra fordítaná a beérkező összeget:

• Az SM betegek életminőségének, körülményeinek javítására, anyagi támogatására
  • A műszerállomány bővítésére
  • Klubfoglalkozások szervezésére
  • A betegekkel foglalkozó segítők anyagi segélyezésére
  • Lelki tanácsadók folyamatos biztosítására