Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis PHRAHLA-Testvérek Alapítvány
PHRAHLA-Testvérek Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail
5900 Orosháza, Dózsa György u. 49.
Alapítás éve: 2004
Adószám: 18389179-1-04
BCSZSZ_LOGO
Forma:
alapítvány

Telefon:

Web:
www.phrala.hu
Képviselő:
Rajkiné Hichsi Mária
Bankszámlaszám: 11733041-20040974

A Magyarországon élő kisebbségek közül a cigányság bír a legnagyobb lélekszámmal hazánkban. Felzárkóztatásukra, lehetőségeik bővítésére egyre több kezdeményezés születik Orosházán is. A Phrahla - Testvérek Alapítvány 2004 decemberében kezdte működését. Célja az orosházi cigányok érdekképviselete, esélyegyenlőségük biztosítása, kultúrájuk és identitásuk megőrzésével kapcsolatos kulturális programok szervezése.
Fontosnak tartja egyrészt a cigány gyermekek iskolai felzárkóztatását, képességfejlesztését, szabadidős tevékenységének tartalmas kitöltését, másrészt a felnőtt cigánylakosság segítését, életkörülményeinek javítását. Ezek közül a legégetőbb probléma foglalkoztatásuk elősegítése, az iskolából a munka világába történő átmenet segítése. Képzések és a gyakorlati életben való eligazodás elősegítésére, valamint irodalmi és képzőművészeti tevékenységek támogatása.

Munkája során együttműködik intézményekkel, magánszemélyekkel, szervezetekkel. Már a 2005-ös évben is sok programot tudott megvalósítani cigány gyermekek számára. Azóta is pályázati és egyéb támogatásokkal valósít meg minden évben gyermeknapot, nyári tábort, hitéleti programot és roma tanulmányi versenyt is szervezett már megyei szinten. Ingyenes színházi előadások és cigány művészek kiállításának szervezése is a tevékenységi körében tartozik. Klubfoglalkozást tartanak heti rendszerességgel, ahol cigány és nem cigány gyermekek töltik el együtt szívesen szabadidejüket. A klub foglakozáson belül: korrepetálás, játszóház, színház – mozi – könyvtár – Múzeumlátogatás, ünnepkörökhöz kapcsolható programok pl.: karácsony, stb. Kirándulások szervezése: Budapest, Szarvas, Csobánka és Gyopárosi fürdőzés, gazdagítja az együtt töltött időt.
Közösségi élet erősítésére, olyan programok szervezése, ahol a cigány családok apraja- nagyja részt vesz. Ilyen pl.: családi nap, roma kulturális rendezvényeken való részvétel.

Tisztelt Adózó!
Adójának felajánlása esetén alapítványunk a következő tevékenységekre, szolgáltatásokra fordítaná a beérkező összeget:

• klubfoglalkozások megtartása
  • nyári táborozás
  • cigány néptánc csoport beindítása
  • roma kulturális rendezvény szervezése
  • roma tanulmányi verseny megtartása
  • kirándulások szervezése

Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis PHRAHLA-Testvérek Alapítvány