Credo Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Andrássy út 16.
Alapítás éve:
Adószám:
Forma:  Alapítvány
Telefon: 66/ 361 - 281
Web:
Képviselő:Márk Tivadar

A békéscsabai román nemzetiségű lakosság szociális helyzetének javítása, a rászorultak anyagi támogatása, a román kisebbség kulturális tevékenységének segítése, kulturális örökségének megőrzése. Az alapítvány célja továbbá a Békés megyei román lakosság határon túli kapcsolatainak fenntartása, ápolása, az országos román kulturális örökség megismertetése, a román hagyományok megőrzése. Ugyanakkor célja az alapítványnak a helyi, térségi, illetve országos szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok segítése. A rászoruló családok üdültetéshez való hozzájuttatása, különös tekintettel iskoláskorú gyermekeik nyári táboroztatása, illetve napközis táborban való elhelyezése. Utazások, zarándok utak szervezése. Célja az alapítványnak olyan oktatásokat szervezni, mellyel a rászorultak tudásszintjét, tájékozottságát bővíteni tudnák, ezáltal a társadalomba való beilleszkedésüket könnyebbé tehetnék, rászoruló gyermekek korrepetálását segíteni, továbbá hozzájuttatni olyan képzésekhez, ismeretekhez, különböző kurzusok keretében, amelyre a környezetükben nincs lehetőségük. A rászoruló tehetséges tanulókat támogatni. A Békéscsabai ronán ortodox templom épületének megóvása, kertjének és az ortodox temető gondozása, ezen helyek fenntartása, működtetése. További cél az idősebb korosztálynak szabadidő-eltöltés jellegű programok szervezése