Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis Békéscsabai Női Labdarúgó Sport Club Közhasznú Egyesület
Békéscsabai Női Labdarúgó Sport Club Közhasznú Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Szabó Pál tér 2. III./8.
Alapítás éve:
Adószám: 18393127-1-04
Forma: egyesület
Telefon:
Web: www.bekescsabainlsc.hu/
Képviselő: Petri György Máriusz

Békéscsabán 2006. óta lányoknak, hölgyeknek is lehetőségük van szervezett keretek között focizni. A Békés Megyei Bíróság 2007-ben hivatalosan is bejegyezte a Békéscsabai Női Labdarúgó Sport Club Közhasznú Egyesületet (Békéscsabai NLSC). Az első sikereken felbuzdulva a vezetőség úgy döntött, hogy a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség által 2007. őszén első alkalommal kiírt a női labdarúgó bajnokságban indítja a csapatot. Ekkor még csak 5 csapat részvételével folytak a küzdelmek, ahol a Békéscsabai NLSC a bajnokság 3. helyét szerezte meg. A 2009-2010-es évadban már 9 csapat nevezett, csapatunk a tavaszi szezon kezdetét a bajnokság 1. helyén várja.

Egyesületünk célja, hogy a Békéscsabán és környékén élő lányoknak, hölgyeknek lehetőséget biztosítson sportolásra, továbbá népszerűsítse a női labdarúgást a megyében. Nagy hangsúlyt fektetünk az erős utánpótlás bázis kiépítésére, a lányok nevelésére, egészségük megőrzésére és a közösségi élet szervezésére. Szeretnénk elérni, hogy minden korosztálynak lehetősége legyen a sportágban való versenyzésre is. A Békéscsabai NLSC vezetőségének rövid távú céljai között szerepel a magasabb osztályban való indulás.