Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány
Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail

5600 Békéscsaba, Wlassics sétány 8.
Alapítás éve: 1991.
Adószám: 19060404-1-04
Telefon: +36-70/341-4344
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web: www.nyska.hu
Képviselő: Feketéné Kiss Aranka Anna

Alapítványunkat 1991-ben hozták létre a Békés Megye Fogyatékosok Ápoló- Gondozó Otthonának dolgozói az intézményben lakó sérült gyermekek és fiatalok életminőségének javítása céljából. Szervezetünk segíti az itt élő értelmi-, mozgás- és halmozottan sérült emberek habilitációját – rehabilitációját. Támogatásoknak köszönhetően tárgyi eszközöket szerzünk be, valamint kulturális, sport, és szabadidős rendezvényeken való részvételt biztosítunk az intézményben ellátott gyermekek, és fiatalok számára. Alapvető feladataink közé tartoznak továbbá a kirándulások, üdültetések szervezése, az intézményi életen kívüli élet megismertetésének támogatása. Nagy hangsúlyt fektetünk a sérült gyermekek, és fiatalok ép társadalomba való integrálódására, ezért egyre több olyan programot szervezünk számukra, mely az intézményen kívül valósul meg.
2007-től az alapító intézmény neve megváltozott, Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ néven megyei integrált intézménnyé vált. Ezzel a Békés megyei területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat munkáját is az intézmény látja el. A nevelőszülőknél elhelyezett, valamint a megye egész területén működő gyermekotthonokban élő kiskorúakkal együtt immár több, mint 600 gyermek, és fiatal mindennapjainak megkönnyítése a feladatunk.
Próbáljuk az intézményekben dolgozó szakemberek munkáját, a lakóink életkörülményeit minél nagyobb arányban javítani, igyekszünk pályázatok útján fejlesztő eszközökkel, háztartási, és szórakoztatói elektronikai felszerelésekkel ellátni minden területet.
Alapítványunk 1999-ben egy védett munkahelyet hozott létre Békéscsabán kertészeti és szárazvirág-kötészeti tevékenységgel. A tíz éve működő kertészetünket jól ismerik már a békéscsabaiak, sőt megyeszerte hívnak bennünket, virágot árusítani. A virágvásárainkon jó minőségű, viszonylag olcsó termékekkel jelenünk meg, ezáltal széles réteg ismeri meg a kertészeti tevékenységünk mellett alapítványunk célkitűzéseit is, találkozhatnak a sérült fiatalokkal. Jelenleg 30 fő rehabilitációs intézményben élő, és nappali ellátást igénybe vevő értelmi- és mozgássérült fiatalt tudunk foglalkoztatni. Kertészetünk fő tevékenysége az évelő- és sziklakerti növények termesztése, de tavasszal, balkonnövényekkel, egynyári palántákkal , ősszel pedig cserepes dísznövényekkel is meg tudunk jelenni a piacon. Minden évben bővül szolgáltatásaink köre, mivel az uniós pályázataink eredményeként folyamatos munkát kell biztosítani a projektjeinkben résztvevő megváltozott munkaképességű munkavállalóknak. Projektjeinkben nagy hangsúlyt helyezünk a megváltozott munkaképességű, és fogyatékos dolgozóink képzésére is. 2008-ban sikeresen zárult a HEFOP-1.3.1 „EGYENLŐ ESÉLYEK” A megváltozott munkaképességű, és fogyatékossággal élő nők munkaerő-piacra való visszatérésének ösztönzése című projektünk, amely során 20 megváltozott munkaképességű nő számára biztosítottunk parkgondozói, illetve dísznövénytermesztői képzést. Ennek a programnak a folytatásaként vált kertészetünk akkreditációval rendelkező foglalkoztatóvá, így a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ bértámogatásának köszönhetően 4 fő megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatunk. Jelenleg is futó programunk az „ESÉLY A MUNKÁHOZ” címet viseli. A TÁMOP-1.4.1/1 keretein belül ez az alternatív képzési, és foglakoztatási modell Békés megyében élő megváltozott munkaképességű nők, és értelmi sérült fiatalok számára biztosít esélyt a nyílt munkaerő-piacon. Előzetes kutatásaink eredményeként a projektbe bevont 24 fő takarító, valamint virágkötő OKJ-s képzésben részesül, melyet egyénre szabott, speciális mentorálás is kiegészít.

Bankszámlaszám: 10102615-13223113-00000002
 
Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány