Kezdőoldal
1 % Adatbázis



TIT Körösök Vidéke Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Damjanich u. 1/3.
Alapítás éve: 1992
Adószám: 19056779-2-04
Forma:
kiemelten közhasznú egyesület
 
Telefon:
(66) 441-236, (20) 444-0234
Fax:
-
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:
www.titbcs.hu
Képviselő:
Dr. Jároli József
Pelle Tamásné
Bankszámlaszám: 10402609-26090898-00000000

Az AL-0038-as számon akkreditált felnőttképzési intézmény 1998 óta kiemelten közhasznú egyesület. Az alapszabályban rögzített feladatai igen sokrétűek:
·          az iskola rendszerű oktatás kiegészítése
·          a gyermekek és a fiatalság iskolán kívüli nevelése, a tehetséggondozás
·          az egyesületben tömörült értelmiségek segítségével részt vállalunk a jogállamiság, a civil társadalom formálásában, az anyanyelvi, idegen nyelvi kultúrájának ápolásában
·          a tudományos eredmények népszerűsítésében a szabadegyetemi sorozatok, előadói továbbképzések, nyári egyetem, a tudomány napi rendezvények, a művelődés hete, a tanulás ünnepe rendezvénysorozat megszervezésében, a Mindentudás Egyeteme előadásainak terjesztésében
·          képzőművészeti kiállítások, valamint író-olvasó találkozók szervezésében stb.
Mindezen tevékenységek megvalósítása érdekében Egyesületünk szorosan együttműködik az önkormányzatokkal, a különböző képző intézményekkel, a vállalatokkal, a vállalkozásokkal, a pedagógiai társasággal, a Civil SzervezetekSszövetségével, illetve minden olyan szervezettel, akiknek egyesületünkhöz hasonló célkitűzései vannak. Nagy szerepet tulajdonítunk a médiákkal való szoros kapcsolat kiépítésére és ápolására is.
 
REMONDA Szabadidős Lovas és Sportegyesület PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Stark Adolf u. 4.
Alapítás éve: 2001
Adószám: 18385182-1-04
Forma:
egyesület
Telefon:
(20) 357-8055
Fax:
-
E-mail:
Web:
-
Képviselő:
Gyeraj Andrásné
Bankszámlaszám: 53700072-11037510

Egyesületünk lovasoktatással, lovasterápiával, rendezvények, versenyek szervezésével foglalkozik. Fő szempont a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltése, integrált nyári táborok, programok szervezése, határon átnyúló kapcsolatok kiépítése. A gyerekek versenyeztetése, a lovas sport megismertetése, utánpótlás nevelés. Foglalkozásainkat jól képzett szakemberek vezetik. Több országos és megyei szövetség tagja egyesületünk.
 
Tisztelt Adózó!
Adójának felajánlása esetén egyesületünk a következő tevékenységekre, szolgáltatásokra fordítaná a beérkező összeget:
 
·         Fogytékkal élők terápiás lovagoltatására, versenyeztetésére
·         Integrált nyári táborok szervezése
·         Országos és megyei szintű versenyek lebonyolítására
·         Környezetünk szebbé tételére
·         Eszközök beszerzésére
 
 
Körösök Völgye Natúrpark Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.
Alapítás éve: 2002
Adószám: 18386585-1-04
Forma:
egyesület
C:\2002\natúrpark\arculati anyag\logo.bmp
Telefon:
(66) 445-885
Fax:
 
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:
Képviselő:
Vantara Gyula
Bankszámlaszám: 11733003-20118549-00000000


A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 2002-ben alakult önkormányzatok, civil szervezetek, cégek és magánszemélyek összefogásával. Alapszabályban rögzített céljai között – a vidékfejlesztés, az ökoturisztika és a hagyományok megőrzése, ápolása mellett – kiemelt helyen áll a környezet- és természetvédelem, az ökotudatos magatartásformák népszerűsítése és elterjesztése. Az egyesület eddigi legnagyobb volumenű sikeres pályázata a 2008 elején lezárult, „Körösök Lágy Ölén” elnevezésű ROP projekt volt, melynek keretében 6 település 11 helyszínén valósultak meg ökoturisztikai célú fejlesztések. Az egyik helyszín a békéscsabai Széchenyi ligetben található, itt történt meg az 1890-es évek végén épült, Sörkert néven híressé vált épület „enyészettől való” megmentése és felújítása, mely 2008 februárja óta Körösök Völgye Látogatóközpont néven várja az érdeklődőket. Az épület otthont ad az Egyesület munkaszervezetének, illetve az elmúlt év során megvalósított környezet- és természetvédelmi programok sorozatának köszönhetően („Újrapapír Világnapja 2008”, „Méz Napja”, „Gyermeknap ökotudatos játszóházzal”, „Bioritmus Fesztivál”, „Zöldülj konyha! Szelektálj! Komposztálj!”, „Természetvédelem Békésben”, „Újrapapír Világnapja 2009”, „Víz Világnapja”) egyre inkább bázisává válik a környezetért és természetért tenni kívánóknak, az ilyen jellegű programot keresőknek.
 
Körösök Völgye Látogatóközpont:
 
Kép 086.jpg

 
Szarvas Város Barátainak Köre Közhasznú Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5540 Szarvas, Alkotmány u. 7/2.
Alapítás éve: 1982
Adószám: 19052414-1-04
alt
Forma:
közhasznú Egyesület
alt
Telefon:
(20) 959-7465
Fax:
(66)-312-566
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:
-
Képviselő:
Uhljár Zita
Bankszámlaszám:

Célunk: Szarvas város mindenkori szellemi és egyéb való értékeinek megbecsülése és gyarapítása, a cselekvő hazafiság erősítése az egészséges lokálpatriotizmussal, a szarvasiak és az innét elszármazottak, illetőleg a várossal rokonszenvezők kapcsolatainak fenntartása, a városhoz való ragaszkodás ébrentartása, a közös összefogás segítségével, szükség esetén szervezésével azonos lehetőségek feltárása, melyekkel élve a város javára hasznosítandó az Egyesület kollektívájában rejlő szellemi kapacitás. További cél a város kulturális hagyományainak ápolása és uj kulturális értékek létrehozása.
A 25 éves múltra visszatekintő egyesület elmúlt öt évének nagy vívmánya és eredménye a Szarvasi Körös Napok Nyári Művészeti fesztivál, melynek során a körös vizén felállított vízi színpadon színházi előadások, koncertek láthatók minden nyáron több hétvégén keresztül. Folyamatosak a klubestek, a közösségi rendezvények, melynek célja a közösség összetartása annak érdekében, hogy a nagy nyári rendezvények mellett a sok könnyed program fellendítse a civil kurázsit. Ennek legnagyobb színtere a kistérségi Civil találkozó, ahol a hat település közel harminc civil szervezete mutatkozik be egy vagy kétnapos szabadtéri rendezvényen, színpadi programmal kiegészítve. A Baráti Körnek összefogó, koordinátori szerepe is van a térségen belül.
 
Sorsfonó Önismereti Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Bartók Béla út 4.
Alapítás éve: 2004.
Adószám: 18393495 – 1 – 24
alt
Forma:
egyesület
      alt
Telefon:
(30) 760-0505
Fax:
 
E-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:
www.sorsfono.hu; www.letvagy.hu
Képviselő:
Szathmári Kornélia

A Sorsfonóban azért dolgozunk, hogy legyen egy hely Békéscsabán, ahol az önmagáért, életminőségéért felelősséget vállaló felnőttség értéke normaként nyilvánul meg. Ahol az önismeret bármely szintjét megélő ember talál magának befogadható programot, segítséget testi-, lelki-, szellemi egészsége megőrzéséhez. Ahol a minőségi munka, építő szenvedély, alkotó öröm is egyben és összefér a népszerűséggel, játékossággal.
 
Rögtönző színházi műhelyünk három társulata, az életmesék szakértőjeként, a serdülőtől az időskorúig varázsolja el rendszeresen pillanatművészetével az évek alatt kialakult, visszajáró, egyre bővülő közönségét.
Pszichodráma műhelyünk a változás katarzisát kínálja mindazoknak, akik elkötelezetten, vagy akár elkeseredetten keresnek kiutat egy megrekedt élethelyzetből.
Létvágy Munkacsoportunk az országban egyedülálló kezdeményezésként, a test és a lélek gyógyítóit összehozva dolgozott ki megoldási alternatívát a magyar lakosság 70%-át érintő elhízás és evészavar probléma kezelésére.
 
Szakember, önkéntes, laikus segítő, a saját életével is példázza, népszerűsíti, az életvezetés tudatosságának fontosságát, lehetőségét.
„A bölcs uralja csillagait.” (Szepes Mária)
Bankszámlaszám: 10700165 – 47551305 – 51100005
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Kezdőoldal