Kezdőoldal Projektek
Projektek
Sikeresen vizsgázott a Kiadványszerkesztő csoport PDF Nyomtatás E-mail
A TÁMOP 2.4.3/A-09/1-2009-0018. számú, „Ismét dolgozom” címû pályázati program "Kiadványszerkesztő" csoportjának résztvevõi az 1800 órás elméleti és gyakorlati képzést követõen sikeres záróvizsgát tettek 2011. december 5, 12,13 és 15-én. A tanfolyamot az Átképző Felnőttképző Bt. bonyolította le.

A csoport átlaga 3,1 lett. Sarkadiné Bonczos Piroska,  a vizsga elnöke 2 fõt elnöki dicséretben részesített. A vizsgadrukk levezetését egy közösen eltöltött vacsora  könnyítette meg, melyen nem csupán a csoport tagjai, hanem az oktatók és a vizsga lebonyolításában résztvevõk is jelen voltak.

A program következő lépése a résztvevők munkába helyezése lesz.



 
Klubfoglalkozások az "Ismét dolgozom" c. programban PDF Nyomtatás E-mail
A Civil Szervezetek Szövetsége a TÁMOP-2.4.3/A-09/1-2009-0018 számú, „Ismét dolgozom” című pályázati program sikeres megvalósulása érdekében a fejlesztő, felkészítő tréningek és az OKJ-s képzés mellett számos klubfoglalkozásokat is biztosít a résztvevők számára, melyek segítenek fenntartani a célcsoport motivációját.
 
Elindult a könyvkötő képzés PDF Nyomtatás E-mail
A Civil Szervezetek Szövetsége 2011. január 3-án indította el az "Ismét dolgozom" c. TÁMOP-2.4.3/A-09/1-2009-0018 azonosítószámú pályázat keretében könyvkötő képzését 16 fő részvételével. A programba bevont alacsony iskolai végzettséggel vagy elavult szakképzettséggel rendelkező álláskeresők egy többlépcsős kiválasztási folyamat eredményeként kerültek be a programba. A képzést megelőzően fejlesztő, felkészítő tréningeken vesznek részt a célcsoport tagjai, ami segítséget nyújt számukra mind szakmai fejlődésük, mind a személyiségükben történő változások szempontjából.
 
Sikeresen vizsgáztak a könyvkötők PDF Nyomtatás E-mail
Európai uniós támogatásból valósult meg a Civil Szervezetek Szövetsége szervezésében

az Ismét dolgozom elnevezésű program, amely keretében álláskeresők tanulhatnak könyvkötőnek és kiadványszerkesztőnek.
A Kiadványszerkesztő csoport még tanul, a könyvkötő tanfolyam résztvevői a közelmúltban vizsgáztak.
Az Ismét dolgozom TÁMOP 2.4.3/A-09/1-2009-0018. program tavaly júniusban indult. A könyvkotők egy 700 órás magas szintű elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a szakmát, majd tettek OKJ-s vizsgát. A képzést az Átképző Felnőttképző Bt. (volt Gyarakiné és Társai Bt.).

Forrás: Békés Megyei Hírlap 2011. július 20.


 
Budapesten jártunk PDF Nyomtatás E-mail

Szervezetünk 2011. augusztus 19-én a TÁMOP 2.4.3.-

Ismét dolgozom program "Könyvkötő" csoportjának kirándulást szervezett Budapestre a 25. Mesterségek ünnepére.
A tanfolyam januárban kezdődött, júliusban zárult.   A  féléves intenzív tanulás,  és a vizsgák után már mindenki várta a közös kirándulást. Az uticél kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy kapcsolódjon a könyvekhez, a könyvkötészethez.  A csoport választása a Mesterségek Ünnepére esett.


Bővebben...
 
Meghívó szeptember 27-ei előadásra PDF Nyomtatás E-mail
M E G H Í V Ó
 



Szeretettel meghívunk a „Nekünk fontos a család” c. TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0295. azonosítószámú programunk keretében szervezett előadásunkra, melynek címe:

A Fenntartható zöldOtthon Program bemutatása
Előadó: Molnár Emese

Időpont: 2012. szeptember 27. 15 óra
Helyszín: Civil Szervezetek Szövetsége előadóterme
5600 Békéscsaba, Árpád sor 2/7.

Az előadás meghívója letölthető ITT

Jelentkezés az előadásra

 
 
Családi életciklusok előadás PDF Nyomtatás E-mail
A „Nekünk fontos a család” című
TÁMOP 5.5.1.B-112.2011-0295. számú pályázat keretén belül 2012. 10. 18-án "Családi életciklusok" címmel Dr. Csereiné Árgyelán Anna, családterapeuta tartott előadást a Civil Szervezetek Szövetsége előadótermében. A résztvevők megismerhették a családi élet fejlődési korszakait, az egyes szakaszok szépségeit - nehézségeit.
Az előadás kulcskérdése: a kapcsolatteremtés időszakától kezdve,
a házaséleten és gyermeknevelésen át,  hogyan tudunk eljutni a harmonikus, kiegyensúlyozott nyugdíjas évekhez. 

  
 
Meghívó 2012. október 19-ei előadásra PDF Nyomtatás E-mail
M E G H Í V Ó



Szeretettel meghívunk a "Nekünk fontos a család" c.,
TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0295. azonosítószámú programunk keretében
szervezett előadásunkra, melynek címe

Feng shui az otthonunkban

Előadó: Baradlainé Nagy Ilona
feng shui tanácsadó

Időpont: 2012. október 19. péntek 15 óra
Helyszín: Civil Szervezetek Szövetsége előadóterme
5600 Békéscsaba, Árpád sor 2/7.
 
 
Nyitókonferencia PDF Nyomtatás E-mail
A Civil Szervezetek Szövetsége 2012. augusztus 2-án rendezte meg a „Nekünk fontos a család” című TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0295. azonosítószámú pályázat Nyitókonferenciáját.
A rendezvény lebonyolítására a Civil Szervezetek Szövetsége székhelyén kerül sor.
A rendezvényt Szrenka Pálné, a Civil Szervezetek Szövetsége alelnöke nyitotta meg.
Dr. Csereiné Árgyelán Anna, a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ igazgatója első előadóként Milyen a jó család címmel tartott előadást. A Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ igazgatóhelyettese, Tiszó Irén, az intézmény családokat segítő szolgáltatásait mutatta be.
Szatmári Júlia, a Civil Szervezetek Szövetsége szakmai vezetője mutatta be a „Nekünk fontos a család” című pályázat programját.
A Nyitókonferencia szakmai programját a Civil Szervezetek Szövetsége tagszervezeteinek bemutatkozása zárta.
Olyan tagszervezetek mutatkoztak be, melyek maguk is elsődleges célkitűzéseik között tartják számon a családok segítését.
Békéscsaba Városi Nagycsaládosok  Egyesülete elnök- Törökné Lukács Beatrix, Dél-alföldi Wellness Egyesület- Herczegné Szabó Marianna elnök, Életfa Kulturális Alapítvány- Molnár Lajos kuratóriumi tag mutatták be szervezetük családokat segítő programjait.
A Nyitókonferencia lezárásaként állófogadásra került sor.
 
KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS BÉKÉS MEGYÉBEN C. PROJEKT PDF Nyomtatás E-mail
alt

Kedvezményezett neve: Civil Szervezetek Szövetsége

Projekt címe: Közösségfejlesztés Békés megyében
Támogatás összege: 25,00 Millió forint
Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalma: Általános célkitűzése a társadalmi felelősségvállalás erősítése, a generációk közötti együttműködés és kapcsolat javítása, a társadalmi összetartás erősítése, civil társadalom megerősítése, társadalmi integráció és társadalmi szolidaritás megerősítése Békés megyében.  A Szövetség tagszervezeteinek (már meglévő közösségek) kapacitásainak és aktivitásának, szervező erejének fejlesztése, a közösségek szervezett programjai tárházának bővítése a társadalmi integráció és együttműködés területén.

Tervezett befejezési dátuma: 2020. október 31.
Projekt azonosítószáma: EFOP-1.3.5-16-2016-00347
alt

 
Program bemutatása PDF Nyomtatás E-mail
Pályázati felhívás megnevezése:
„Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP 1.3.5.

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ


Főpályázó: Civil Szervezetek Szövetsége
Közösségfejlesztés Békés megyében c. 
EFOP-1.3.5-16-2016-00347. azonosítószámú projekt

Fő célkitűzés:
A Szövetség tagszervezeteinek (már meglévő közösségek) kapacitásainak és aktivitásának, szervező erejének fejlesztése, a közösségek szervezett programjai tárházának bővítése a társadalmi integráció és együttműködés területén.

Az önkéntességre való hajlandóság növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség helyi/térségi/megyei szintű népszerűsítése különböző önkéntes programok megvalósításán keresztül.

Általános célkitűzés a társadalmi felelősségvállalás erősítése, a generációk közötti együttműködés és kapcsolat javítása, a társadalmi összetartás erősítése, civil társadalom megerősítése, társadalmi integráció és társadalmi szolidaritás megerősítése
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Kezdőoldal Projektek