Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Mária Lovagrend Egyesület
Mária Lovagrend Egyesület PDF Nyomtatás E-mail

Név: Mária Lovagrend Egyesület
Székhely: 5600 Békéscsaba,József u. 4.
Képviselő: Gyebrovszki Klára elnök

Telefon: (70) 316-2665
Fax: -
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web: http://marialovagrend.hu

Adószám: 18294743-1-04
Számlaszám: Szarvas- és Vidéke Takarékszövetkezet:
53900052-13006350

Önkéntes-Önzetlen Szolgálatok Békéscsabán, Andrássy út 79-81 (Vasutas Művelődési Ház)
Minden hétfőn 17,30-19,30 óráig


Örök változásban vagyunk: a változás igénye bennünk rejlik, hisz ez által léphetünk a fejlődés útjára.
Tevékenységünk egyesületi formában működik 2005 óta.
2005 májusában 15 fővel, indultunk útnak, mára már meg többszöröződött a létszámunk és folyamatosan bővülünk ezen az áldásos úton.
Cél a mindennapi életre való nevelés. Megtalálni a középpontot, a biztonságot ebben az állandóan megújuló és változó világban. Az élet iskolája az, amelyhez életed a könyv, és minden napod egy újabb oldal. Az élet iskolája, amelyhez mindenkinek egyénre szabott feladata és leckéje van. Az élet iskolája, amelyhez nincs előrenyomtatott anyag. Hogy miben tudunk mi segíteni? Mit tudunk mutatni? Egy boldogabb és szebb jövőképet! Nem számít ki vagy, és honnan jöttél, csak az, hogy merre tartasz. Haladsz és teszed a dolgod, vagy sem? Amennyiben tenni szeretnél önmagadért és környezetedért, sok szeretettel várunk a Mária Lovagrend Egyesület soraiban, mert Rád is szükség van.

Ha eljössz, megtapasztalod.
Ha megtapasztalod, teszed.
Ha teszed, fejlődsz, emelkedsz.
Ha emelkedsz, környezeted is fejlődik és emelkedik…


Egyesületünk tagja bárki lehet, aki a szellemiségünkkel és az Alapszabályzatban leírtakkal egyetért. Mindez továbbfejleszthető az általunk tartott képzéseken. Akik részt vesznek a képzéseinken, azok speciális tanácsadókká válhatnak
Az egyén, a család, hazánk, népünk, nemzetünk, a világegyetem és a jövő generációjának javára szolgáló tevékenységeket folytatunk. Immár országhatárainkon túl is elkezdtük tevékenységeinket egyre több érdeklődővel karöltve, érdekes és színes előadásaink, tanfolyamok keretein belül szerezhetünk olyan ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a mindennapi életben való helytálláshoz.
Önzetlen szolgálattal, személyes, egyéni és csoportos terápiával várjuk az érdeklődőket az alábbi helyszíneken:
Békés megye, Bács kiskun megye, Csongrád megye, Hajdú Bihar megye, Fejér megye, Pest megye, Baranya megye,
Szerbia, Írország, Anglia, Egyesült Államok.

Közösségi programjaink:
Alaptevékenységünk két fő részre bontható:
1. Oktatási tevékenység, amely több szintű képzéssorozatot foglal magában.
2. Közösségi programok szervezése, amely éves szinten több olyan programot (1-3 napos) ölel fel, ahol a közösség tagjai egymást megismerve, aktív tevékenységek során tudják megtapasztalni a közösségi viszonyok mibenlétét.
 
Az Egyesület - céljai megvalósítása érdekében - számos külső szakértővel és előadóval működik együtt. Célkitűzésünk egy olyan programsorozat megszervezése, amely a közösségi élet erősítésére és szervezeti kapcsolatok fejlesztésére irányul azáltal, hogy bemutatja a közösség hagyományait, helyi környezeti adottságait, valamint felhívja a figyelmet a kulturális örökségekre.
Az elmúlt évtizedekben kialakult individualista társadalmaknak szembe kell nézniük számos gazdasági, szociális és pszichológiai problémával, köztük a meggyengült közösségi kapcsolatokkal helyi és országos szinten egyaránt. A közösségi élet a települések fejlődése szempontjából nagyon fontos, azonban az emberek közötti, gyakran sekélyes kommunikáció, a bizalom, a kölcsönös segítség hiánya és az erkölcsi értékek hanyatlása a családi, baráti, és közösségi kapcsolatok felbomlásához vezethet. A közösség gyakran nem fektet elég hangsúlyt hagyományainak ápolására és a kulturális örökség megőrzésére. Márpedig ezek nélkül a települések nem fejlődhetnek. Sok probléma megelőzhető egy jó közösség generálásával és működtetésével.
Ezt felismerve az egyesület már évek óta közösségi programokat, találkozókat szervez annak érdekében, hogy fellendítse a közösségi életet. Munkája során napi kapcsolatban van az emberekkel, ezáltal ismeri a helyi igényeket.
Lovagrendünk felkészült, tapasztalt tagjai, speciális tanácsadói, önkéntesei segítenek egy új életszemlélet kialakításában, mely megoldást jelenthet a jövő generációjának fejlődésében.
Előadásaink alkalmával a prevencióra helyezzük a hangsúlyt, és terápiáinkon, tanfolyamainkon holisztikus megoldásokat kínálunk a hozzánk bizalommal fordulóknak. Tanításaink alapját képezi a természettel való kapcsolat, az ősi technikák és technológiák felelevenítése, gazdálkodás, kézművesség, hagyományőrzés, stb.


Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 
Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Mária Lovagrend Egyesület