Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Dél-Alföld Wellness Egyesület
Dél-Alföld Wellness Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5700 Gyula, Rulikovszki 9. fsz. 3.
Alapítás éve: 2007
Adószám: 18392188-1-04
Forma: Közhasznú Szervezet
Telefon: 70/369-4430
Képviselõ: Herczegné Szabó Marianna

Az egyesület 2007. január 13-án alakult meg közhasznú szervezetként. 2007 áprilisától tagja a Civil Szervezetek Szövetségének. Szándékunk a dél-alföldi térségben élő lakosság különböző csoportjainak támogatása; az egészségesebb életmód támogatása, népszerűsítése, nevelése-oktatása; az egészség védelme, a lakosság egészségének javítása és elősegítése; szabadidős tevékenységek és az egészségügyi alapellátáson túli megelőző tevékenységek fejlesztése iránti igényfelkeltés.

További céljaink:
  • az egészségfejlesztés az oktatásban és nevelésben;
  • a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű lakossági csoportok egészségi egyenlőtlenségeinek oldása;
  • a szervezett és célzott szűrővizsgálatok renszerébe való bekapcsolódás egészségügyi dolgozók és önkéntes csoportok bevonásával;
  • valamennyi korosztályra vonatkozó turisztikai és az egésszéges életmódra nevelő képzési programok szervezése;
  • wellness programokkal kapcsolatos idegenforgalmi, egészségügyi tájékoztató és ismerethordozó kiadványok megjelenésében való közreműködés;
  • széleskörű együttműködés kialakítása más egészségügyi, idegenforgalmi, turisztikai, oktatási és ismeretterjesztő tevékenységet ellátó egyesületekkel.
Egyesületünk az elmúlt évben a Gyulai Várfürdő wellness részlegében hetente két alkalommal vérnyomás-, és vérckorszint-mérést végzett, és életmód-tanácsadást tartott. Részt vett az "Egészségutca" programján, a II. Regionális Civil Nap szervezési és lebonyolítási munkálataiban; a gyulai Bay Zoltán Általános Iskolában diákok számára Sportnap keretén belül egészségtudatos életmódot hirdetett; Mezőhegyesen életmód tábort szervezett hátrányos helyzetű gyermekek, illetve idősebb korosztály számára; az "Egészséghét" létrhozásában közreműködött; a Civil Kulturális Börzén Egészségszigetet alakított ki; gyermekfelügyeletet biztosított a Civil Szervezetek Szövetsége OFA/Nő programjában.

Bankszámlaszám:
 
Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Dél-Alföld Wellness Egyesület