Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis Fegyveres Erők és Testületek, Nyugállományúak Klubja
Fegyveres Erők és Testületek, Nyugállományúak Klubja PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Szabadság tér 6.
Alapítás éve: 1965.
Adószám: 18375877-1-04
Forma: Közhasznú társaság
Telefon: (30) 534-1474;
Fax: (66) 529-232
Web: www.fek.eoldal.hu
Képviselő: Zahorán György

Klubunk célja: a fegyveresek erők és testületek, rendvédelmi szervek hivatásos és polgári állományából nyugállományba helyezettek és családtagjaik részére lehetőséget nyújtson a fegyveres és rendvédelmi testületekhez való kötődés fenntartására, erősítésére – a szervezeti és közösségi életre, társadalmilag és egyénileg hasznos elfoglaltság megteremtésére. Közművelődési és szórakozási igény, szociális helyzet figyelemmel kisérése, kegyeleti feladatok ellátása-segítése, betegek látogatása, csoportos bel- és külföldi kirándulások, túrák szervezése.

Klubunk jelenleg is a Csaba Honvéd Kulturális Egyesület székházában működik, ahol rendezvényeinket kulturált körülmények között tartjuk. Az évente visszatérő programok közül kiemelkednek az ismeretterjesztő, egészségügyi előadások, baráti ebédek, teadélutánok, a nőnapi és férfi napi megemlékezés, az érdekvédelmi szerveink által tartott előadások, tájékoztatók. Elmaradhatatlanok az országjáró és megyei emléktúrák, melyek során nagy figyelmet fordítunk nemzeti hagyományaink ápolására, történelmi és kegyeleti emlékhelyeket keresünk fel, múzeumlátogatások színesítik programjainkat. Egészség megőrzési programjaink keretében minden évben felkeresünk több megyén belüli és kívüli termál- és gyógyvizes fürdőhelyet.
Figyelemmel kísérjük tagjaink életét, betegség és más életvezetési krízishelyzet esetén igyekszünk segítséget nyújtani, a betegeket látogatjuk.

Kapcsolatot tartunk a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal és nyugdíjas egyesületével, a 4. sz. Toborzó és Érdekvédelmi Irodával a XII. Radar Századdal, a Békéscsaba Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, az Orosházi Fegyveres Erők és Testületek Nyugdíjas Klubjával, a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Szövetséggel és Nyugdíjas Egyesülettel és programjaink színesítése érdekében részt veszünk egymás rendezvényein.