Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Békés Vármegyei Nők Egyesülete
Békés Vármegyei Nők Egyesülete PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4.
Alapítás éve: 1998.
Adószám: 18380321-1-04
Forma:  Egyesület
Telefon:
Képviselõ:Patakiné Szappanos Klaudia elnök

 

Az Egyesület 1998-ban alakult független, társadalmi, érdekvédelmi, érdekképviseleti szervezet. Célja, azoknak a törekvéseknek a támogatása, amelyek a család jogintézményének a védelmét, a nők társadalmi egyenjogúságának az elősegítését, a nők fokozottabb közéleti szerepvállalását, a régióban élő nők összefogását célozzák meg. Az Egyesület kiemelten foglalkozik a nők családi, közéleti, szakmai és új munkavállalási feltételeit javító törekvések támogatásával.
2007. szeptember 13-án közhasznú egyesületként lett bejegyezve.

Tevékenységeink:
Havi rendszerességgel megrendezésre kerülnek a taggyűléseink, ahol egy-egy meghívott szakértő előadást tart abban a témában, amely aktuálisan foglalkoztatja a tagságot. A témák részben szakmai jellegűek, mint pl. a civil szervezetek érdekérvényesítése, nők a közéletben, stb. Az előadások témája másrészről általános jellegű, mindenkit érintő téma, mint. pl a fogyasztóvédelem, az egészségügy, áldozatvédelem, stílus tanácsadás, szociális ellátási- munkaerőpiaci helyzet.
Az Egyesület tagjai és az érdeklődők számára változatos programokat kínál, ezzel építve a közösségi összetartozást, a kapcsolatok, hagyományok ápolását. Hagyományőrző szándékkal évente kirándulások indulnak Magyarország és Erdély különböző tájaira, a hungarikumok, a magyarság értékeinek mélyebb megismerése hagyományainak ápolása céljából. A színvonalas kultúra ápolását a szívén viseli az Egyesület, ezért csoportos budapesti és vidéki színház, opera előadásokra, kiállítás és múzeumlátogatásokra kínál lehetőséget. Az évszázados és modern kézműves fogások megismerésének érdekében kiscsoportos foglalkozásokon ismerhetik meg, saátíthatják el az érdeklődők a szövés, virágkötészet, szalvétatechnika, üvegfestés, stb. technikákat.


Programjaink:

  • "A Békés megyében élő nők munkerő-piaci helyzetének javítását" elősegítő PHARE program (2004)
  • A Hefop 1.3.1. az EGYENLŐ ESÉLYEK "A megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő nők munkaerő-piacra való visszatérésének ösztönzése"
  • EQUAL "Az esély bölcsője" megnevezésű Uniós pályázatban a GYYES-en, GYED-en lévő kisgyermekes anyák képzését, munkaerőpiacra való visszakerülését segítette
     

Bankszámlaszám: 53200118-11044107

 
Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Békés Vármegyei Nők Egyesülete