Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Csabai Szlovákok Szervezete
Csabai Szlovákok Szervezete PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Kossuth tér 10. (Szlovák Kultúra Háza)
Alapítás éve: 1989.
Adószám: 19059772-1-04
Forma: Közhasznú egyesület
Telefon: (66) 441-750, (30) 742-3421
Fax: (66) 441-750
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web: www.slovak.hu
Képviselő: Lászik Mihály

Az immár 20 éves Csabai Szlovákok Szervezete multikulturális, közösségépítő és fejlesztő tevékenysége mellett foglalkozik a civil szféra fejlesztésével is, elsősorban és közvetlenül a szlovák nemzetiségi csoportokat megcélozva. Jellegéből adódóan szerepet játszik a turizmus szervezésében, valamint a két nemzetet képviselő közintézmények, hivatalok, szervek és szervezetek kapcsolatainak és partneri együttműködésének alakításában és fenntartásában.

Társadalmi hatókör:
  • Nemzetiségi és civil szféra
  • helyi, bejegyzés nélküli, szakmai és érdeklődési kör köré szerveződő közösségek munkájának segítése, működési feltételeinek biztosítása
  • a régió szlovák nemzetiségéhez tartozó szervezetek körében az ernyőszervezet feladatainak betöltése;
  • nemzetközi kapcsolatai - legaktívabban Szlovákia, Csehország, Románia, Szerbia, Ukrajna - szlovák közösségeinek, valamint vállalkozók, intézmények, hivatalok, szervek kapcsolatainak kialakításában játszik szerepet.
Tevékenységi formák: kulturális csoportok szervezése és működtetése (szakmai csoportjainkból többen szakterületükön orszzágos szintű legmagasabb eredményeket érnek el); kiadványozás - állandó kiadványaink: 1 periodikum (Csabai kalendárium) és 1 havonta megjelenő hírlevél; különböző rendezvények, találkozók, tudományos értekezések, kiállítások stb. szervezése és lebonyolítása - nemzetiségi rendezvények, s társrendezői szerep több heelyi, regionális, és országos rendezvénysorozat esetében; tanácsadások, képzések, oktatások szervezése; érdekképviselet; adminisztrációs és fordítói tevékenység; tájékoztatók, idegenvezetés szlovákiai és hazai turistacsoportok számára; szlovákiába irányuló tapasztalatcsere látogatások, tanulmányutak előkészítése, szervezése; társadalmi és nemzetközi partnerkapcsolatok indukálása, építése, segítése.
Költségvetési háttér:
A különböző működési- és cél pályázatokon nyert összegekből, magas arányú önkéntes munkából; közhasznúsági tevékenység bevételéből.


Bankszámlaszám: 53700072-15700627
 
Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Csabai Szlovákok Szervezete